MEB’İN NOT ISRARINA KARŞI DOĞRU TAVIR NE OLMALI
MEB’in temel eğitimde not ısrarı üzerine başlayan tartışmaya katkı sunan arkadaşlarımızın yazılarını Vatan Emek Cumhuriyet ailesi olarak yayınlamaya devam ediyoruz.
Bugün Psikolojik Dan./ Rehber öğretmen Malik Asutay’ın kaleme aldığı yazıyı paylaşıyoruz.
BU SÜREÇ ÖLÇME DEĞİL, YENİ ÖĞRENME BİÇİMLERİNİ DENEYİMLEME SÜRECİ OLARAK GÖRÜLMELİDİR
Covid 19 salgını tedbirileri kapsamında MEB 2019 / 2020 egitim- öğretim yılında sınıf geçmeyi yalnızca ilk donem notlarıyla belirlemişti. Milli Egitim Bakanının bugün yapmış olduğu açıklamasında 2020/2021 eğitim – öğretim yılının ikinci döneminde şubat ayında okulların açılması ile ilglli prensip kararı aldıklarını duyurdu.
Okulların açılması ile ilgili bu prensip kararının hayata geçirildiği durumda yüzyüze egitim alan öğrenciler ikinci dönem alacakları egitim sonucu oluşacak notları ile sınıf geçebilir yalnızca ikinci dönem notuyla yıl sonu sınıf geçmeleri sağlanabilir.
Geçen yıl tek dönem notlarıyla değerlendirilmişlerdi, bu yıl da tek dönem notuyla değerlendirilebilir.
Bu uygulama gerek öğretmen gerekse öğrenci üzerinde oluşan not baskısının önüne geçecek, bu süreç bir ölçme değil yalnızca yeni öğrenme biçimlerine karşı verdiğimiz tepki olarak değerlendirilecektir.
Okulların açılmaması durumunda ise hiçbir şekilde yazılı performans ödev notu verilmemeli; öğrenciler bir alt sınıfın ortalaması ile sınıf geçirilmelidir.
Malik ASUTAY/Psikolojik Dan./ Rehber öğretmen
Ağzınıza yüreğinize sağlık sayın hocam. Nekadar da guzel fikrimize tercüman olmuş ve aslında yapılması gerekenleri ez cümle ile belirtmiştiniz. Elinize, emeğinize sağlık ??